Skoči na glavno vsebino
Evropa v šoli

Evropa v šoli

V tem šolskem letu se je natečaj osredotočal na 13. cilj trajnostnega razvoja – sprejeti nujne ukrepe za boj proti podnebnim spremembam in njihovim posledicam. Natečaj zato nosi naslov Na Marsu živeti ne znamo, zato Zemlje ne damo.

Natečaj je potekal na treh ravneh. Učenci so najprej ustvarjali na šolski ravni, kjer so mentorji izbrali izdelke in jih poslali ocenjevalnim komisijam na regijskih ravneh. Te so izbrale najboljša dela s posameznega področja in jih posredovale na nacionalno raven. Strokovna nacionalna ocenjevalna komisija je nagradila prva tri dela posameznega natečajnega področja vsake starostne skupine.

Z veseljem objavljamo, da je učenka 7. b-razreda, Lina Ujčič Vrhovnik, osvojila 2. mesto med literarnimi prispevki za učence 3. triade. Lina je napisala besedilo z naslovom Kaj se zgodi, če greš Zemlji na živce.

Na natečaju so s svojimi prispevki sodelovali tudi naslednji učenci: Tjaša Veber, Ajda Oblak, Hana Semprimožnik, Patricija Podvratnik (literarni natečaj) ter Sašo Tamše in Tibor Kranjc Golob (fotografski natečaj).

 

Vsem izrekamo iskrene čestitke.

 

Urška Kočevar, prof.

MEDOBČINSKO PRVENSTVO V KOŠARKI MLAJŠI UČENCI

Po osvojitvi prvega mesta na medobčinskem tekmovanju v košarki, so naši mlajši učenci včeraj v Velenju postali še področni prvaki  v košarki . Prepričljivo so  osvojili 1. Mesto in se uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva.

Smučanje

20. 3. 2018 je bilo na Krvavcu državno prvenstvo OŠ v paralelnem slalomu. Naša učenka Maja Sedovnik je med kategoriziranimi učenkami letnik 2004 osvojila prvo mesto in postala državna prvakinja v svoji kategoriji.

Na OŠ Mozirje smo na športne uvrstitve naših učencev zelo ponosni in jim čestitamo za vse uspehe. Za vzgajanje pozitivnega odnosa do športa si bomo prizadevali še naprej.

Stanko Božičevič prof.

Tekmovanje iz fizike

Področno tekmovanje za srebrno Stefanovo priznanje je potekalo 17. marca 2017, na OŠ Vojnik. Nanj so se uvrstili štirje naši učenci. Srebrno Stefanovo priznanje so prejeli Maks Marolt iz 8. razreda ter Matija Marolt in Jaka Vrhovnik iz 9. razreda.

Vsem trem so se zaradi odličnih rezultatov odprla vrata tudi na državno tekmovanje, ki je bilo 8. aprila na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v Mariboru. Svoje znanje so morali pokazati na teoretičnem področju (80 minut) in pri eksperimentalnem delu (80 minut).

Zlato Stefanovo priznanje sta osvojila oba devetošolca, Matija Marolt in Jaka Vrhovnik, obenem pa bo Jaka na posebni podelitvi v Ljubljani prejel še prvo nagrado za osvojeno 1. mesto v državi.

Fantje pred otvoritvijo državnega tekmovanja v Mariboru

Mentorica: Jana Pahovnik

53. šolsko tekmovanje osnovnošolcev v znanju matematike

V četrtek, 16. 3. 2017, je potekalo 53. šolsko tekmovanje osnovnošolcev v znanju matematike za Vegova priznanja – KENGURU. Na naši šoli se je tekmovanja udeležilo kar 199 učencev.

Najbolj uspešni tekmovalci od 5. do 9. razreda se udeležijo državnega tekmovanja.

Letos je državno tekmovanje  potekalo v soboto, 22. aprila 2017, v Braslovčah. Nanj so se uvrstili naslednji učenci: Andraž Stenšak in 6. razreda, Oskar Žerak Urbanc iz 7. razreda ter Matija Marolt in  Jaka Vrhovnik  iz 9. razreda. Zaradi poškodbe in bolezni se Andraž Stenšak tekmovanja žal ni mogel udeležiti.

Našo šolo so učenci zelo uspešno zastopali, saj so vsi trije osvojili priznanja. Oskar in Matija sta osvojila srebrni Vegovi priznanji,

Še posebej pa se je izkazal Jaka Vrhovnik, ki je s 1. mestom v Sloveniji prejel Zlato Vegovo priznanje in prvo nagrado.

 

Vsem tekmovalcem čestitamo za prikazano matematično znanje.

Mentorice: Darinka Marinc, Jana Pahovnik in Mojca Štor

Področno prvenstvo v nogometu za starejše deklice

20161130_142943[1]V sredo, 30. 11. 2016  je na OŠ Nazarje potekalo področno tekmovanje v nogometu za starejše deklice.

 

Našo šolo so zastopale naslednje učenke:

MANCA SUHOVERŠNIK

MIA SARA LESKOŠEK

TAJA MAJHEN

URŠKA GABER

NASTJA KRANJEC

JERNEJA HRASTNIK

AJDA SUHOVERŠNIK

EMA KOCJANC

BRINA HRIBERŠEK

 

Naše učenke so najprej premagale učenke iz OŠ Bratov Letonje, z rezultatom 3:1. V finalu pa še učenke iz OŠ Livada, z rezultatom 1:0. Postale so področne prvakinje in se uvrstile v polfinale državnega prvenstva.

 

Za uspeh jim čestitamo!

Aktiv športnih pedagogov

Tekmovanja v šolskem letu 2016/17

Vesela šola Marjeta Menih
Cici vesela šola Simona Fortek Dolinšek
Tekmovanje za Vegovo priznanje Darinka Marinc, Jana Pahovnik, Mojca Štor, učiteljice RP

Tekmovanje za Stefanovo

priznanje

Jana Pahovnik
Tekmovanje za Preglovo priznanje Tinkara Verbuč Rosenstein
Matematična logika Jana Pahovnik

Tekmovanje za Cankarjevo

priznanje

Petra Iršič, Urška Kočevar, Vlasta Povše, Marjana Herček
Geografsko tekmovanje Romana Presečnik
Tekmovanje iz zgodovine Zlatka Jeseničnik

Tekmovanje iz angleščine

 

Saša Verbič Karče, Petra Petek, Veronika Fürst Ažman, Matejka Krumpačnik
Tekmovanje iz znanja  o sladkorni bolezni Blaž Podrižnik
Proteus Blaž Podrižnik
Računalniško tekmovanje Mojca Štor
Športna tekmovanja Stanko Božičevič, Jure Žagar
Literarni natečaji in dopisovanja Petra Iršič, Urška Kočevar, Vlasta Povše, učiteljice RP in OPB
Turizmu pomaga lastna glava Romana Presečnik, Marjana Herček
Likovni natečaji Tanja Pogorevc Novak, učiteljice RP in OPB
Šolski plesni festival Mojca Štancar
Prometno tekmovanje Milan Robnik

 

ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL

V sredo,1.6.2016, je na OŠ Polhov Gradec potekalo državno tekmovanje ŠPF (šolski plesni festival). Po predhodni zmagi na področnem tekmovanju, ki je bilo na OŠ Polzela, sta našo šolo na državnem tekmovanju zastopala Manca Zaluberšek in Anže Finkšt. Tekmovala sta v kategoriji latinskoameriški plesi v paru. V tej kategoriji je tekmovalo kar 37 parov, ki so  pokazali plesno znanje sambe, cha cha cha in rokenrola. Manca in Anže sta se odlično odrezala saj sta zasedla 1. mesto in s tem  postala državna prvaka v kategoriji latinskoameriški plesi v paru. Iskrene čestitke!

ples

Mentorica Mojca Štancar

Dostopnost