Maj in junij 2022 v 2.a OPB

Maj in junij 2022 v 2.a OPB

V zadnjih dveh mesecih pred poletnimi počitnicami smo se veliko igrali na prostem in se pogovarjali o tem, kako se lahko zaščitimo pred soncem ter zakaj. V okviru sodelovanja pri projektu Varno s soncem si je vsak učenec izdelal svojo kapo iz papirja in osvežilno pijačo. Ustvarjali smo tudi na temo pričakovanja počitnic in morskih doživetij. Predvsem pa smo čas v popoldanskem bivanju izkoristili za druženje. V letošnjem šolskem letu smo se imeli res lepo!
učiteljica Monika Drev
Maj in junij 2022 v 2. b OPB

Maj in junij 2022 v 2. b OPB

V maju in juniju smo urili svojo koncentracijo. Sproščali smo se v peskovniku, ob glasbi in s kockami. Fantje so bili športno aktivni in ugotovili, da je naša nogometna ekipa za en dan naključno v rdeči barvi. Sodelovali smo v projektu Varno s soncem. Učili smo se zavezovanja vezalk, odgovornosti za svoja dejanja. Utrdili smo prijateljske vezi ter se učili medsebojne pomoči. Šolsko leto je hitro minilo, veselimo se zasluženih počitnic.
učiteljica Lucija Kranjc

Spletni časopis maj-junij

spletni_casopis_maj_junij

Maj in junij sta stekla mimo nas. V maju smo se borili z mnogimi testi, v začetku junija zaključevali ocene, mimogrede nas je preplavilo poletje, kratke majice in hlače. V poletnem soncu bomo skupaj odkorakali v počitnice. Devetošolci se bomo s 15. junijem od OŠ Mozirje dokončno poslovili, ostali pa se bodo prvega septembra vrnili in še naprej nadgrajevali svoje znanje.

Osnovna šola Mozirje mi je dala veliko. Poleg polnega koša znanja in prijateljev sem tukaj s pomočjo učiteljev odkrivala in nadgrajevala svoje talente, za kar sem vsem neizmerno hvaležna. Posebno mesto v mojem srcu zasluži tudi spletni časopis, kjer sem aktivno sodelovala tri leta. Uživala sem prav v vsakem pisanju in se potrudila za vsak prispevek. Naša mentorica nas je venomer usmerjala in nam pomagala z nasveti in kritikami. Upam, da bo spletni časopis naslednje leto zažarel še v lepši, svetlejši luči. Hvala tudi vsem vam, bralcem, saj zaradi vas časopis. Naslednje leto se vam bom pridružila tudi jaz.

Sedaj pa vam še zadnjič voščim lepe počitnice!

Ajda Oblak

 

Športni dan PETEROBOJ

Športni dan PETEROBOJ

REZULTATI ATLETSKEGA PETEROBOJA  – UČENKE 5. RAZRED

 1. MESTO: GEA GOLIČNIK
 2. MESTO: LANA KOSMAČ
 3. MESTO: EMA VODOVNIK

REZULTATI ATLETSKEGA PETEROBOJA  – UČENKE 6. RAZRED

 1. MESTO: KAJA BUDNA
 2. MESTO: SARA VIVODA
 3. MESTO: NIKA VIVODA

REZULTATI ATLETSKEGA PETEROBOJA  – UČENKE 7. RAZRED

 1. MESTO: SARA ACMAN
 2. MESTO: VITA HRIBERŠEK
 3. MESTO: EMA ADRINEK

REZULTATI ATLETSKEGA PETEROBOJA  – UČENCI 5. RAZRED

 1. MESTO: IZAK KOŠIR
 2. MESTO: KRISTJAN ROZONIČNIK
 3. MESTO: ADIJAN GROMILIĆ

REZULTATI ATLETSKEGA PETEROBOJA  – UČENCI 6. RAZRED

 1. MESTO: ČRT SKOK
 2. MESTO: VID SEMPRIMOŽNIK
 3. MESTO: YEHOR KHALIMONENKO

REZULTATI ATLETSKEGA PETEROBOJA  – UČENCI 7. RAZRED

 1. MESTO: TILEN ŠTOBER
 2. MESTO: ALEKSANDER PAVLIČ
 3. MESTO: SAMO ROBNIK
NATAŠA KONC LORENZUTTI – NAŠA GOSTJA

NATAŠA KONC LORENZUTTI – NAŠA GOSTJA

Že dve leti nismo imeli na obisku nobenega literarnega ustvarjalca, že dve leti nismo sedeli skupaj na kakšni prireditvi ali dogodku. Razlogi so znani. Sedaj pa je pomembno samo to, da nas je 23. maja končno v večnamenskem prostoru združila pisateljica, pesnica in igralka Nataša Konc Lorenzutti.

Najprej je nagovorila mlajše učence, jim predstavila japonsko papirnato gledališče KAMIŠIBAJ, ki je bilo za nas nekaj posebnega. Ob njem je pripovedovala zgodbe in basni v rimah iz knjige Krilate in kosmate basni. Naslednjo uro so se z njo srečali učenci predmetne stopnje, ki jih je povabila k igri ob njeni pripovedi. Lahko so ji postavljali vprašanja, na katere je vselej zabavno in iskreno odgovarjala. Dogodek so popestrili šestošolci, večinoma iz knjižničarskega krožka, ki smo sami napisali scenarij za dve zgodbi iz knjige Kakšno drevo zraste iz mačka. Predstavili so družino, v kateri tretješolec ni hotel narediti naloge, v drugi predstavi pa nadobudna brata, ki sta ustanovila svojo državo s predsednikom in ministri. Ključni problem v večini zgodb pa je, kako starši teh resnih otroških težav ne razumejo, se jih pa prav zabavno lotevajo. Avtorica se nam je zdela zanimiva tudi zato, ker ima nabor knjig za vse starosti bralcev: od otroških slikanic, zgodbic za drugo triletje, do knjig za najstnike in odrasle. Pa še nekaj smo izvedeli: pisateljica zelo dobro opazuje svojo okolico in vleče na ušesa zanimive pogovore, ki se kaj hitro znajdejo v njeni beležki in na koncu celo v knjigi.

Na koncu smo jo povabili, da s svojo družino, ki živi pri Novi Gorici, še kdaj obišče Mozirje in Mozirski gaj, ki nam je v ta namen podaril vstopnice.

Janja Irman Kolar
knjižničarka