NPZ 2020/2021

Izvedba nacionalnega preverjanja znanja

1. septembra 2020 je bil na straneh ministrstva objavljen sklep o izboru tretjega predmeta iz katerega bodo učenci 9. razreda opravljali nacionalno preverjanje znanja. Za devetošolce OŠ Mozirje je izbran tretji predmet tuji jezik angleščina.

Preverjanje ob koncu 2. vzgojno-izobraževalnega obdobja:

4. maj 2021 – slovenščina

6. maj 2021– matematika

10. maj 2021 – tuji jezik angleščina

Preverjanje ob koncu 3. vzgojno-izobraževalnega obdobja:

4. maj 2021 – slovenščina

6. maj 2021– matematika

10. maj 2021– tuji jezik angleščina

Spletni časopis JUNIJ

spletni_casopis_junij

Pa smo kljub koronavirusu in posledično učenju na daljavo srečno prijadrali do konca šolskega leta, bogatejši za novo življenjsko izkušnjo. Čeprav smo bili vsi veseli, da smo se končno spet videli v šoli, se zdaj veselimo tudi zasluženih počitnic.

Devetošolci so se  poslovili 15. junija na valeti, ostali pa smo čakali na lepo vreme, da smo lahko izvedli še športni dan in naravoslovne dneve, ki so letos potekali kar v naši neposredni okolici.

V zadnji številki objavljamo tudi nekaj domačih nalog, ki so med šolanjem na daljavo nastale pri zgodovini.

Vsem želimo sproščujoče počitnice!

Ustvarjalci spletnega časopisa

Evropa v šoli

Evropa v šoli

V tem šolskem letu se je natečaj osredotočal na 13. cilj trajnostnega razvoja – sprejeti nujne ukrepe za boj proti podnebnim spremembam in njihovim posledicam. Natečaj zato nosi naslov Na Marsu živeti ne znamo, zato Zemlje ne damo.

Natečaj je potekal na treh ravneh. Učenci so najprej ustvarjali na šolski ravni, kjer so mentorji izbrali izdelke in jih poslali ocenjevalnim komisijam na regijskih ravneh. Te so izbrale najboljša dela s posameznega področja in jih posredovale na nacionalno raven. Strokovna nacionalna ocenjevalna komisija je nagradila prva tri dela posameznega natečajnega področja vsake starostne skupine.

Z veseljem objavljamo, da je učenka 7. b-razreda, Lina Ujčič Vrhovnik, osvojila 2. mesto med literarnimi prispevki za učence 3. triade. Lina je napisala besedilo z naslovom Kaj se zgodi, če greš Zemlji na živce.

Na natečaju so s svojimi prispevki sodelovali tudi naslednji učenci: Tjaša Veber, Ajda Oblak, Hana Semprimožnik, Patricija Podvratnik (literarni natečaj) ter Sašo Tamše in Tibor Kranjc Golob (fotografski natečaj).

 

Vsem izrekamo iskrene čestitke.

 

Urška Kočevar, prof.

Spletni časopis MAJ

spletni_casopis_maj

Dočakali smo vrnitev v šolo. Po skoraj dvanajstih tednih bomo zopet sedli v šolske klopi. Vznemirjeni in veseli, ker bomo zopet srečali naše sošolce in učitelje, malce pa v skrbeh, kakšno je naše znanje, ki smo ga pridobivali sami. V šoli vsak dan primerjaš svoje znanje s sošolci, doma pa si za pisalno mizo sedel sam. Prepričana sem, da to naši učitelji vedo in da bodo pri zaključevanju ocen razumevajoči.

Doma smo pridobili tudi nova znanja v kuhinji. K temu je pripomogel tehniški dan, pri katerem smo pripravili tradicionalni slovenski zajtrk in pekli kruh in marmorni kolač.

  1. maja so se prvi v šolske klopi vrnili učenci od 1. do 3. razreda, kot je slišati, brez težav. O vrnitvi v šolo so pisali naši prvošolci. 15. maja smo praznovali mednarodni dan družine. V času koronavirusa je pravzaprav bil vsak dan dan družine. Ves čas smo bili skupaj, se družili in se še bolj povezali. Za ta čas moramo biti hvaležni. Del naših družin so tudi naši hišni ljubljenčki, ki smo se jim v času brez popoldanskih dejavnosti bolj posvetili. In prav o njih so pisali šestošolci.

Vsem želim čim bolj uspešen ponoven začetek in skorajšnji konec šolskega leta.

Zala Paulina Brišnik

Glavna nagrada v roke učenki OŠ Mozirje!

Glavna nagrada v roke učenki OŠ Mozirje!

V likovnem natečaju Cinkarne Celje, ki je letos potekal pod naslovom Skrbimo, da lepše živimo, je v veliki konkurenci prejela glavno nagrado v kategoriji III. triade naša učenka Sara Pevec Blatnik iz 9. b razreda!
Sara je izdelala očala z lesenimi okvirji in slikami filtrov, ki prikazujejo Cinkarno Celje kot podjetje, ki uporablja najnovejše tehnike in pri tem skrbi za okolje in varnost ljudi.
Čestitamo, Sara!
mentorica Tanja Pogorevc Novak
Tehniški dan – PEČEMO

Tehniški dan – PEČEMO

Tehniški dan – PEČEMO

V četrtek, 7. 5. 2020, smo po naših domovih tretješolci tehtali, gnetli, oblikovali in pekli. V naših kuhinjah je dišalo po kruhu, žemljicah in sladkih kolačkih. Vsi smo se zelo trudili, zabavali, potili in se veliko naučili. S pomočjo sestavin, pridnih rok in pečic smo pričarali okusne dobrote. Žal nam je le to, da jih nismo mogli deliti s sošolci, sošolkami in učiteljicami. Je pa ta dan po Mozirju in okolici prav prijetno dišalo. Učenci pravimo: »Super je bilo! Naj bo še kdaj tako.«

Prihajajoči dogodki

Šolski koledar

september 2020
PTSČPSN
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30     
« Avg   Okt »

button

button (4)

button

button (1)

button (2)

button (3)