Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 7. marca 2016,  se je v gostišču in športnem centru Prodnik pomerilo 9 skupin tekmovalcev projekta Kuhnapato. Kuhalnice so vrteli mladi kuharji iz LOGO_kuhnapato_mkgp2_highresOŠ Rečica ob Savinji, OŠ Ljubno ob Savinji, OŠ Polzela, OŠ Vojnik, OŠ Dobje in OŠ Mozirje. Skozi jedi so nazorno uprizorili pripovedi prednikov, njihovo kulturo med prazničnim časom ali ob vsakodnevnih opravilih.

 

Skupina Mozirski kuharji se je predstavila s pustnimi jedmi, ki so jih včasih, ponekod pa še danes, pripravljali v pustnem času. Iz njihove ponve je zadišalo po slastno zapečenih flancatih, ponudili so še krompirjev zos s kislim zeljem, kuhana rebrca in suho juho. Vse pripravljene jedi mladih kuharjev so navdihnile strogo strokovno komisijo. Za napredovanje v finale so izbrali tri ekipe: Gurmane iz OŠ Rečica ob Savinji, L’binske flosarje iz  OŠ Ljubno ob Savinji in Kul Dobjane iz OŠ Dobje.

Skupine so po številu doseženih točk odstopale le za malenkost in si je po mnenju komisije še marsikatera zaslužila nastop v finalu.

Čestitke za pripravljene jedi si zaslužijo prav vsi tekmovalci.

IMG_4768

??????????????  ??????????????

2

 

Dostopnost