Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 5. 3. 2015, je v Velenju v Vili Mojca potekal 25. regijski otroški parlament, ki je bil to leto izpeljan na temo Izobraževanje in poklicana orientacija.

parlament

Udeležilo se ga je 24 učencev iz Šaleške, Spodnjesavinjske in Zgornjesavinjske regije. Zgornjesavinjsko regijo je zastopalo 8 učencev, ki so bili predhodno izbrani na medobčinskem otroškem parlamentu, ki je potekal v Lučah. Izmed osmih učencev, ki smo v Lučah zastopali Osnovno šolo Mozirje, sva se do regijskega tekmovanja prebila Sara Pungartnik Goličnik in Matej Zidarn. Z nama se je za regijsko tekmovanje pripravljala mentorica Silva Dešman, ki naju je na tekmovanje zelo dobro pripravila, saj sva se s svojimi dobrimi argumenti, iznajdljivostjo in kreativnostjo oba uvrstila na državni otroški parlament, ki bo potekal 13. 4. 2015 v Ljubljani v dvorani Državnega zbora. Konkurenca med udeleženci regijskega parlamenta je bila velika. Izmed vseh tekmovalcev se nas je naprej uvrstilo šest. Zgornjesavinjsko regijo bova zastopala Sara Pungartnik Goličnik in Matej Zidarn.

Z odličnim utemeljevanjem, nazornimi ter direktnimi predstavitvami tem, prav tako pa z dobrimi argumenti sva dosegla svoj cilj. V mesecu marcu bodo sledile priprave na nacionalni otroški parlament v Ljubljani, kjer upava, da bova slišana in da bodo najine ideje dosegle svoje mesto tudi pri politikih, ki vodijo našo državo.

Matej Zidarn, Sara P. Goličnik

Dostopnost