Skoči na glavno vsebino

Drugi vikend oktobra so našo šolo obiskali gostje iz Srbije, s katerimi sodelujemo v mednarodnem projektu Medkulturna vrvica. V  okviru projekta sodelujemo z  osnovnimi šolami: Nazarje, Luče Čajetina, Mačkat in Sirogojno. Z vključitvijo v projekt želimo vzpostaviti stike današnjih generacij osnovnošolcev, strokovnih delavcev in lokalne skupnosti s šolami in občinami držav Zahodnega Balkana. Gostje so spoznavali  našo kulturo in običaje, šolski sistem vzgoje in izobraževanja. Povabili smo jih na ogled muzikala Moja Mija, v izvedbi učencev OŠ Mozirje. Sončno nedeljsko dopoldne je bilo kot nalašč za sprehode v naravi. Ogledali in doživeli so lepote jesenske spreminjajoče narave v Logarski dolini. Skupaj smo ustvarjali v delavnicah, ki smo jih pripravili v sodelovanju s člani Čebelarske družine Janeza Goličnika Mozirje in Društvom kmetic Zgornje Savinjske doline. Nastale izdelke smo predstavili na razstavi. V pogovorih smo izmenjali številne izkušnje tako s šolskega kot vsakdanjega življenja. Poskrbeli smo tudi za zdrav duh v zdravem telesu. V šaljivih družabnih štafetnih igrah so se pomerile ekipe vseh sodelujočih šol. Po opravljenih nalogah smo se posladkali z domačim pecivom  in skodelico zeliščnega čaja, ki so ga pripravile članice sekcije zeliščarjev v Društvu upokojencev Mozirje. Gostom smo predstavili naš domači kraj, ogledali so si muzejsko zbirko Mozirje in Mozirjani. Ob druženju z glasbo smo preživeli prijeten večer.

Medgeneracijska vrvica

V času bivanja so se med nami spletle prijateljske vezi. Ob tej priložnosti smo pred šolo skupaj posadili lipo – kot simbol prijateljstva in nadaljnjega sodelovanja.

Ob zaključku koledarskega leta bomo pripravili kulturno prireditev Svet na dlani, kjer bodo sodelovali prav vsi učenci in pedagoški delavci šole.

Urška Finkšt

Dostopnost