Skoči na glavno vsebino

Učenci in zaposleni na OŠ Mozirje se lahko odslej v kraju in izven njega predstavljamo tudi s
šolsko himno in maskoto. Konec lanskega šolskega leta, v maju 2010, so se mnoge učenke in učenci z veliko domišljije in ustvarjalnega navdiha odzvali na natečaj, ki smo razpisali znotraj šole.
V himni je predstavljeno naše delo, življenje v šoli in izven nje ter naše delovanje na različnih področjih, od učenja do športa. Himna je rezultat dela več avtorjev: Matjaža Letojne, Vanje Rajter ter učencev 3. in 6. b razreda.
Maskota je figura oz. lik, ki prikazuje nekaj tipičnih značilnosti gostitelja, v našem primeru naše šole. Osnutke zanjo so risali učenci predmetne stopnje in podali mnogo dobrih in simpatičnih zamisli. Po skrbnem premisleku smo izbrali predlog Filipa Brinjovca iz 7. b razreda. Filip je narisal kapljico vode in svinčnik. KAPLJICA predstavlja vir življenja, čistosti, bistrosti – to, kar otroci so. SVINČNIK, ki je naš stari znanec iz šolskega logotipa, pa je osnovni šolski pripomoček že od nekdaj. Tako smo združili dva lika, ki o nas kot šoli povesta vse: smo in želimo biti veseli, prijazni, svobodomiselni, bistri in učeni.
Želimo, da nas ta dva lika združena v eno maskoto vedno spominjata na to, da dobra volja, čista duša in znanje vodijo na pravo pot.

Tanja Pogorevc Novak

logo      

 HIMNA

1. Naša šola v Mozirju je doma,
v kraju kjer po cvetju vsakdo nas pozna.
Savinja mimo nas lepo šumi,
s planinami smo okras Sloveniji.

2. Šola v naravi kulska je,
veslanje, plezanje in tudi plavanje,
na Golteh pa smučanje,
vse to krepi nam naše mišice.

R: V šoli se učimo,
vsak dan kaj dobrega naredimo,
prebujamo dognanja,
razganja nas od znanja.
Naloge, učenje,
spoznanja za življenje.
Prijateljstvo, pomoč,
da v stiski vsi dobimo moč.

Dostopnost