Skoči na glavno vsebino

Učenci so srečno prispeli v Rakov Škocjan.

 

 

Ponedeljek Prvi dan je za nami. Po kosilu in uvodnih navodilih smo se odpravili raziskovat okolico. Danes smo si ogledali nekaj značilnih kraških pojavov: udornica, vrtača, naravni most in kraški izvir. Po večerji pa smo odšli raziskovat nočno pokrajino, ki nam je pobrala še zadnje atome moči. Komaj čakamo jutrišnji dan in nove dogodivščine.

Danes smo se odpravili do Zelških jam. Ogledali smo si kraške pojave: stalaktite, stalagmite in stalagmate. Sprehodili smo se čez mali naravni most in odnesli ostanke hrane v gozd na krmišče za divje živali. Kaj se bo tam dogajalo, bomo videli v petek. V učilnici smo spoznavali naše divje živali. Ogledali smo si njihova okostja in po čem vsem jih lahko v naravi prepoznamo. Pred večerjo smo se spoznavali z različnimi socialnimi igrami, zvečer pa so nas obiskale maškare.

Zbudili smo se v hladno sončno jutro. Po zajtrku smo odpluli s kanuji po reki Rak in občudovali naravne lepote z druge perspektive. Po zabavnih dogodivščinah na vodi smo se odpravili na senzorično učno pot po gozdu. Po kosilu sta nas presenetila Tiina babica in dedi, ki sta nas razveselila s prepotrebnimi slaščicami. Popoldan smo preživeli v gozdu, kjer smo poizkusili zanetiti ogenj s kresilom, nato pa smo v tišini gozda z risanjem naravoslovno raziskovali. Po večerji smo odpravljali predsodke do različnih živali.

Danes smo imeli posebno budnico. Učitelj Samo nas je vrgel iz postelje z glasnimi zvoki dud. Sledil je jutranji tek, kjer smo se ogreli za plezanje v naravni steni. Vsi smo uspešno premagali steno in se spustili po vrvni žičnici. Potem smo izdelali svoj naravni park. Po kosilu smo začeli s pripravo testa za slastne buhtlje. Fantje so v gozdu nabrali dračje in les za večerni ogenj. Preizkusili smo se tudi v lokostrelstvu. Tarčo smo zadeli vsi. CŠOD četrtek.zip Večer smo preživeli ob tabornem ognju, kjer smo si spekli slastne hrenovke. Ob zvokih kitare smo se posladkali s svojimi buhtlji. Bili so izvrstni. Zdaj smo že prijetno utrujeni. Čaka nas še zadnja noč v Rakovem Škocjanu, jutri se pa vidimo :)

Dočakali smo zadnji dan. Preizkusili smo se še v orientaciji, odšli po kamero, ki smo jo nastavili v ponedeljek, in si ogledali, katere živali so v okolici doma. Pojemo še kosilo in odrinemo na pot proti domu. Imeli smo se odlično.

Dostopnost