Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 22. 1. 2024, sta nas ob začetku Tedna pisanja z roko, ki ga izvajamo na naši šoli že peto leto zapored, obiskala mlada pisatelja PETRA ŠKARJA IN JON KANJIR, oba urednika pri založbi 5KA.

Povedala sta nam o moči zapisanih besed, o potrebi po izražanju, beleženju dogodkov in dragocenosti najdenih zapisov iz preteklosti. Z roko zapisana beseda pridobiva v današnjih časih še posebej močno vrednost, odpira vrata, čustva, gradi odnose. V dobi elektronskih  naprav je pomembno osvojiti in ohranjati tudi veščino pisanja na roke.

Oba sta s svojim mladostnim navdušenjem in že precej bogatimi pisateljskimi ter uredniškimi izkušnjami opisala pot do nastanka knjige, predstavila pisatelja kot odprtega, radovednega in zabavnega človeka, ki ima vedno kaj zanimivega za povedati. Petra veliko potuje, oba z Jonom pa sta mlada podjetnika, ki se preizkušata še v mnogih drugih stvareh, ki ju bogatijo in preko njih spoznavata ljudi ter njihove zgodbe.

S tem srečanjem, najprej za mlajše, nato za starejše učence, smo vsi skupaj dobili ideje in smisel ustvarjanja v Tednu pisanja z roko, ko bomo med drugim izdelali časovno kapsulo naše šole v letu 20024. Le to bomo zaklenili za 10, 20 in za 50 let, ko jo bodo lahko odprle in prebirale zapise o nas generacije naših zanamcev.

Janja Irman Kolar

Koordinatorica Tedna pišemo z roko

Dostopnost