Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

V mesecu oktobru smo na OŠ Mozirje z namenom ozaveščanja otrok o ponovni uporabi, trajnostnem razvoju in pomenu skrbi za naš planet organizirali prvo izmenjevalnico oblačil, obutve, knjig, družabnih iger in igrač. Ker je bil izmenjevalni sejem s strani učencev dobro sprejet, si želimo, da bi tovrstni dogodki postali del dogajanja na šoli tako v jesenskem kot spomladanskem letnem času.

Obveščamo vas, da bo spomladanska izmenjevalnica potekala v četrtek, 6. 4. 2023.

Kako bo aprilska izmenjevalnica potekala?

Učenci bodo lahko od ponedeljka, 3. 4. 2023, do srede, 5. 4. 2023, prinašali v šolo malo rabljena otroška oblačila, igrače, družabne igre in knjige. Prinešene stvari bo prevzel otrokov razrednik, ki mu bo v zameno za stvari, ki jih je prinesel, dal kuponček, ki bo veljal kot vstopnica za obisk izmenjevalnice. Učenci 6. razredov bodo stvari prinašali v knjižnico. Prejem kupončka ni odvisen od količine prinešenih stvari, ki tokrat ne bo omejena.

Glede na izkušnje s prejšnjo izmenjevalnico bi si želeli, da učenci prinesejo več sezonskih (pomlad, poletje) oblačil in obutve, saj je bilo povpraševanje zanje predvsem pri starejših učencih veliko. Prosimo vas, da učenci v šolo prinesejo le lepo ohranjene stvari, ki jih je možno ponovno uporabiti. Neprimernih (raztrganih, umazanih) izdelkov ne bomo sprejemali.

V četrtek, 6. 4. 2023, bo za učence od 1. do 6. razreda potekala izmenjevalnica v večnamenskem prostoru. Izpeljati jo bodo pomagali člani šolskega sklada, skupnosti učencev šole in zaposleni na OŠ Mozirje.  Izmenjevalnice se bodo pod vodstvom učitelja najprej udeležili učenci, ki so prejeli v ta namen pripravljene kupončke, na koncu pa tudi ostali učenci. Na izmenjevalnici si bodo lahko otroci sami ali ob pomoči učitelja in drugih sodelujočih izbrali oblačila, knjige, igrače in družabne igre, ki so za njih primerne, in jih po pouku odnesli domov.

Da bi tudi tokrat skupaj z učenci stopili korak k čistejšemu okolju, vas prosimo, da doma pripravite lepo ohranjena otroška oblačila, knjige, družabne igre in igrače ter poskrbite, da jih vaš otrok  prinese v šolo. Prav tako se pred dnevom izmenjevalnice  z otrokom pogovorite o tem,  kakšna oblačila, knjige ali igrače potrebuje, saj mu bo to v pomoč pri izbiranju na samem sejmu.

Za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo.

Silva Dešman, univ. dipl. soc. del.,                                                               Petra Klepec, univ. dipl. psih.,

     šolska svetovalna delavka                                                                                            ravnateljica

Dostopnost