Skoči na glavno vsebino

Spoštovani,

dan slovenske hrane bomo letos obeležili v petek, 20. novembra 2020. Kot njegov osrednji dogodek se vsakoletno izvaja Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bi bil letos jubilejni, in sicer deseti po vrsti. A  letošnji projekt bo zaradi epidemioloških razmer potekal drugače.

20. novembra bomo čas pri razredni uri na daljavo namenili tudi dnevu slovenske hrane in pomenu rednega zajtrka. Ker se zaradi spremenjene epidemiološke situacije učenci šolajo od doma, predlagamo, da že pred dnevom slovenske hrane otroke spodbujate k rednemu uživanju zajtrka. V petek, v kolikor bo to mogoče, naj si učenci tradicionalni zajtrk pripravijo skupaj z vami. Zajtrk naj vključuje živila, ki sestavljajo tradicionalni slovenski zajtrk. To so kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Čas, ko ostajamo doma, lahko izkoristimo tudi za izboljšanje prehranskih navad otrok in odraslih.

Ker ostajamo doma, lahko čas namenimo tudi branju. Z veseljem vam sporočamo, da so sodelujoči v projektu Kulturni bazar, ki ga vodi Ministrstvo za kulturo, pripravili izbor najboljših otroških in mladinskih knjig, med njimi tudi knjig na temo hrane in prehrane.  Izbor  knjig na temo prehrane in hrane je pripravila gospa Janja Irman Kolar, šolska knjižničarka. Knjige lahko najdete v knjižnici spletne učilnice, kamor se vpišete s prijavo. Do knjižnice lahko dostopate na povezavi: https://ucilnice.arnes.si/course/view.php?id=26945#section-1    

 Želimo vam mnogo lepih trenutkov pri branju literature.

Dostopnost