Skoči na glavno vsebino

spletni_casopis_marec

Marec 2020.

Zgodilo se je to, česar smo se vsi bali. Pandemija novega koronavirusa je dosegla tudi Slovenijo. Število okuženih vsak dan narašča. Imamo tudi prve smrtne žrtve. Krizni štab naše države vsak dan sprejema nove ukrepe, da bi zajezili hitro širjenje bolezni. Priporočeno je, da vsi ostajamo v domači karanteni. Družiti se ne smemo, saj je virus zelo nalezljiv. Ne obiskujemo sorodnikov, saj jih lahko s tem ogrozimo. Starši delajo od doma. Šole so zaprte, zato se šolamo na daljavo.  S sošolci in prijatelji komuniciramo le prek telefonov in družbenih omrežij. Postavljeni smo pred preizkušnjo.

Ne, to ni uvod za novo znanstveno-fantastično knjigo, ampak naša trenutna realnost.

Zato ostani doma in upoštevaj priporočila, da bomo preprečili širjenje koronavirusa in bomo čim prej spet skupaj.

V časopisu si lahko preberete tudi članek o naših raziskovalcih – Gašperju in Aliju – ki sta svojo raziskovalno nalogo več kot uspešno opravila.

Največ naših strani pa je namenjenih razmišljanju naših učencev o koronavirusu, preživljanju časa doma in učenju na daljavo, s katerim smo se zdaj prvič spopadli.

V marcu sta tudi dva praznika, ki sta posvečena vsem ženskam in materam, tudi na to ustvarjalci časopisa nismo pozabili.

Zala Paulina Brišnik

Dostopnost