Skoči na glavno vsebino

Med zimskimi počitnicami smo popestrili šolo z zanimivimi športnimi igrami, kjer so otroci lahko poskrbeli za svoj naravni občutek za gibanje. Pri ustvarjalnih delavnicah so si lahko izdelali dnevnik doživetij. Sami so izdelali platnice, si zvezali liste in nastali so krasni izdelki – na pogled in za uporabo. Zadnji dan so si otroci oblikovali potičke, ki nam jih je prijazni kuhar Blaž spekel v kuhinjski pečici. Tačas so si otroci izdelali namizno dekoracijo, preproste pogrinjke in okrasili prtiček za potičko.
Omamen vonj, ki se ponavadi širi doma okoli praznikov, je napolnil šolo in naredil že tako dobro razpoloženje učencev in učiteljev še boljše, še pristnejše.
(Zala Acman)

Učenci so se sprostili z igranjem družabnih iger – človek ne jezi se, igre s kartami, domine, šah, mikado, sestavljanke. Med seboj so se še bolje spoznali in povezali. Pokazali so veliko motiviranost in veselje do takšne oblike dela.
(Urša Kahrin Košir)

Že tako pestro dogajanje pa smo tudi bralno začinili.
Skupina otrok je zanimivo otroško pravljico priredila za lutkovno predstavo. Marsikdo se je prvič spoprijel z lutkami. Učenci so spoznali, da so lutke zanimivo sredstvo za izražanje občutij in čustev.
Delo je potekalo v sproščenem in motiviranem vzdušju, še posebno, ker nas je na koncu čakala predstava, ki so jo učenci zaigrali za vse udeležence počitniških dejavnosti.
(Petra Iršič)

Dostopnost