Skoči na glavno vsebino

Tokrat je šlo zares. Devetošolci, ki so že od lanskega leta vključeni v projekt MEPI (Mednarodno priznanje za mlade), so se podali na kvalifikacijsko odpravo na primorsko. V četrtek, 19. septembra, so se skupaj z učitelji v šolskih kombijih podali proti obali. V Izoli so si oprtali nahrbtnike, spalne vreče, podloge, šotore in vse potrebno za pripravo hrane in se zagrizli v prve vzpetine in spustna pobočja čez istrske vasi: Šared, Padna, Nova vas do Svetega Petra, kjer so se utaborili. Pot so že prej skrbno načrtovali in se nanjo pripravljali na šolskih srečanjih.

Petkovo jutro je naznanilo nov čudovit pohodniški dan za rahlimi oblački, ki so zastirali sonce. Pot jih je vodila do Dragonje do Kort in ciljne točke v Cetorah. Uspešen pohod so proslavili s skokom v morje v koprski Žusterni in pico na plaži.
9 pohodnikov mora do konca opraviti samo še svoje naloge iz prostovoljstva, rekreativnega športa in osvajanja veščine po zadanih ciljih, vse to zabeležiti v programu ORB in bronasto priznanje bo zagotovljeno. Še pomembneje pa je, da so se ob tem zabavali, raziskovali, si pomagali ter spoznavali svet in sebe. To je MEPI.

Janja Irman Kolar

Dostopnost